fejléc 0 fejléc 1 fejléc 2 fejléc 3 fejléc 4 fejléc 5

7 tipp horvátországi apartman választáshoz

horvát apartman

Aki nyaralt már Horvátországban, tudja, hogy a tengerparti kisvárosokban nagyon sok apartman található. Így, ha Horvátországba utazunk, mindenképpen ezt célszerű választani, a drága szállodák helyett. Olcsóbbak, rugalmasabbak és mi választhatjuk meg, hogy a város melyik pontján szeretnénk lakni.

Nézzük mik azok a dolgok, amelyekre mindenképpen figyeljünk az apartman választásnál:

1. Ha több mint 4 fő indul az utazásra, akkor célszerű már itthonról lefoglalni a szállást valamelyik utazási irodában, vagy apartman keresőben. Ha csak egy család utazik, akkor teljesen felesleges itthon ezzel tölteni az időt. Megérkezés után egyszerűen körbe kell sétálni a környéken és kiválasztani a szimpatikus helyet.

2. Érdeklődjünk, hogy milyen messze van a strandtól és hogy lehet oda eljutni. A különböző hirdetésekben általában légvonalban adják meg a távolságot, de a horvát tengerparti kisvárosok általában hegyoldalban épültek, így néha igen meredek úton lehet eljutni a partra.

3. Tudjuk meg, hogy az ár tartalmazza-e a turisztikai illetéket, és hogy kifizetik-e ezt az apartman tulajdonosai. Ez egy filléres költség csak, viszont ha nincs kifizetve akkor később mi járhatunk pórul. Mindenképpen érdemes tehát kifizetni.

4. A helyi élelmiszerboltokban meglehetősen kedvező áron lehet vásárolni, még közvetlenül a tengerpart mellett is. De ennek a helyéről és megközelíthetőségéről is érdeklődünk.

5. A Horvátországba érkező nyaralókat pezsgő éjszakai élet várja, de nem minden kisvárosban. Akár nyugodt éjszakákra számít az ideutazó, akár hatalmas éjszakai bulikra, érdemes ezt előre tisztázni, hogy ne ott érje a kellemetlen meglepetés.

6. Horvátország egyaránt népszerű a bulizni vágyó fiatalok, és kellemes kikapcsolódásra váró kisgyermekes családok között is. Érdemes tehát megtudni, hogy a szomszédos apartmanok lakói nagyjából milyen életkorúak, és mire lehet számítani esténként.

7. Tartsunk tisztaságot az apartman környékén, és a tengerparton se szemeteljünk. A horvát embereknek a turizmus adja a kenyerét, a legtöbb ide utazó viszont pont a tenger és az ország tisztaságáért utazik ide. Ezt a helyiek is tudják, ezért különösen érzékenyek a szemetelőkre.

Kellemes nyaralást Horvátországban!

Ki vagyok én?

Szia!

Engem Tóth Balázsnak hívnak. Kicsit több a szabadidőm a kelleténél, ezért úgy döntöttem kipróbálom a magam az interneten és elindítottam ezt a blogot.

Itt megpróbálom bemutatni Horvátország szépségeit vidám, színes formában. Fogalmam sincs, hogy kell népszerűsíteni egy ilyen oldalt, de ha Neked tetszik, kedves látogató, kérlek mutasd meg a barátaidnak is.

És persze, minden tanácsot vagy kritikát szívesen fogadok, keress bátran.

Jelenlegi időjárás

Dubrovnik: Felhőtlen, 24 °C

Osijek (Eszék): Közepesen felhős, 18 °C

Split: Felhőtlen, 24 °C

Zadar: Felhőtlen, 21 °C

Zagreb: Kissé felhős, 19 °C

Több időjárás és előrejelzés

Horvát Kuna árfolyam

Átváltandó összeg
*/?>