fejléc 0 fejléc 1 fejléc 2 fejléc 3 fejléc 4 fejléc 5

Horvát térképek és útvonaltervezők

Horvátország térkép és útvonaltervezők

Ha saját autóval indulunk nyaralni, akkor az első lépés az útvonal megtervezése. Ebben szeretnék segíteni ezzel a válogatással, amely 11 az interneten elérhető Horvátország térképet és útvonaltervezőt mutat be. Érdemes kinyomtatni a tervezett utat, hogy haza is találjunk :)

11 on-line térkép

Mireo GElin

A navigációs termékeiről ismert Mireo cég térképe. Utcaneveket és tartalmaz, és nincs túlbonyolítva, így régebbi számítógépeken vagy netbookokon sem okoz gondot a használata.

HAC.hr

A horvát autópálya társaság honlapján elérhető térkép, amelyen az autópályákat lehet könnyen áttekinteni, sőt aktuális időjárás jelentést is kapunk az utakról.

Multimap.com

A Multimap egy részletes térkép amely utcaneveket is tartalmaz. A Microsoft Bing adatira épülő szolgáltatás. A beépített útvonaltervezője valamiért nem tartalmazza Horvátországot, pedig a térképen lehet keresni horvát városokra is.

OpenStreetMap.com

Az OpenStreetMap egy közösségi térkép szolgáltatás, a Wikipedia-hoz hasonló elvekkel. Bárki aki hibát talál a térképen, javíthatja. Ennek megfelelően elég pontos is. Itt is vannak utcanevek, és ez a szolgáltatás is jól használható netbookokon, illetve gyengébb számítógépeken. Nem tartalmaz útvonaltervezőt, de fel lehet tölteni GPS útvonalakat.

Navigator.vip.hr

Egy egyszerű térkép, ami csak áttekintésre használható.

Cromaps.com

Részletes utcatérkép, külön bontásban minden város, tájegység és sziget is. Az oldal bal felső részén van a város-, sziget-, tájlista, ott tudjuk kiválasztani, hogy mi érdekel.

Google térkép

A jól ismert Google térkép szolgáltatás, picit talán zavaróan sok felirattal. Végre jó az útvonaltervezője. Nem is olyan rég még nem tudott útvonalat ajánlani Magyarország és Horvátország között. És most már tud magyarul is.

Yahoo maps

A Yahoo térkép megoldása. A részletes utcatérkép mellett sincs olyan sok zavaró felirat, de picit lassan navigálható, annyira talán nem kényelmes a használata. Az útvonaltervezője viszont nem rosszabb a többinél.

MapQuest.com

Egyszerű, gyors térkép. Minden megvan ami egy térképhez kell.

Microsoft Bing térkép

Egy új fejlesztésű térkép szolgáltatás a Microsoft Bing-től. Sok-sok adattal és izgalmas funkcióval, mint például a madártávlat nézet, vagy 3D nézet. De itt is igaz, hogy túl sok a felirat.

Az egyetlen útvonaltervező, amely hajlandó volt Bosznián keresztül is útvonalat ajánlani, igaz ehhez be kellett állítani, hogy kilométerben legrövidebb utat ajánljon, ne időben legrövidebbet.

Ask.com maps

Végül egy Magyarországon kevésbé ismert kereső szolgáltatás az Ask.com, szintén rendelkezik térkép és útvonaltervezővel. Volt amikor pontosabb adatokat adott mint a Google, de mára ez már megváltozott.

Bónusz háttérkép

12.-ik bónusz link, a horvátországi háttérképek között a 4. kép Horvátország térképét ábrázolja. Nyaralás előtt be lehet állítani képernyő háttérnek, hogy szokjuk az ország földrajzát :)

A listát folyamatosan frissíteni fogom, ha találok még jó térkép szolgáltatókat, ha mégsem szerepel itt egy olyan oldal, amelyiknek itt lenne a helye, küldjétek el email-ben és frissítem a listát.

Ki vagyok én?

Szia!

Engem Tóth Balázsnak hívnak. Kicsit több a szabadidőm a kelleténél, ezért úgy döntöttem kipróbálom a magam az interneten és elindítottam ezt a blogot.

Itt megpróbálom bemutatni Horvátország szépségeit vidám, színes formában. Fogalmam sincs, hogy kell népszerűsíteni egy ilyen oldalt, de ha Neked tetszik, kedves látogató, kérlek mutasd meg a barátaidnak is.

És persze, minden tanácsot vagy kritikát szívesen fogadok, keress bátran.

Jelenlegi időjárás

Dubrovnik: Felhőtlen, 27 °C

Osijek (Eszék): Felhőtlen, 20 °C

Split: Felhőtlen, 27 °C

Zadar: Felhőtlen, 20 °C

Zagreb: Felhőtlen, 19 °C

Több időjárás és előrejelzés

Horvát Kuna árfolyam

Átváltandó összeg
*/?>