fejléc 0 fejléc 1 fejléc 2 fejléc 3 fejléc 4 fejléc 5

Split város

Split Közép Dalmáciában található, a Horvát tengerpart legnagyobb városa. A turisták egyik kedvenc helye. Kozjak és Mosor hegyek tövében fekszik. Lakossága a 220 000 főt is meghaladja. 1979 novemberétől az UNESCO a világörökség részekének nyilvánította Split óvárosát.

A horvát tengerpart kis üdülőfaluiban pihenő fiatalok, mind Splitbe látogatnak amikor egy kis éjszakai életre vágynak. Ilyenkor aztán beindul itt az élet, sok hangulatos pub és zenés szórakozóhely várja a szórakozni vágyó nyaralókat.

A középkorúak és idősebbek inkább a kulturális látnivalókért keresik fel Splitet, hiszen 1700 éves múltjának köszönhetően a római kori műemlékek igazán emlékezetes látnivalóval szolgálnak.

Látnivalók

Nini Gergely püspök szobra

Split Pjaca, a főtér

Szent Doimus (Sveti Duje) székesegyház


Megközelítés

Split nem csak a horvát autópályán közelíthető meg, de akár a vonattal is ellátogathatunk oda, hiszen a MÁV rendszeresen indít hálókocsis járatokat.

Split város térképe

Szállás

Természetesen rengeteg szálloda és apartman található Splitben, biztosan mindenki megtalálja a számára legkedvezőbb megoldást. Szállodát a booking.com-on érdemes keresni, ott mindig ki lehet fogni egy két akciós ajánlatot. Apartmanért a Limba.com oldalt érdemes felkeresni.

Hasznos linkek

Split város hivatalos honlapja
http://www.split.hr/

Wikipedia oldal
http://hu.wikipedia.org/wiki/Split

Ki vagyok én?

Szia!

Engem Tóth Balázsnak hívnak. Kicsit több a szabadidőm a kelleténél, ezért úgy döntöttem kipróbálom a magam az interneten és elindítottam ezt a blogot.

Itt megpróbálom bemutatni Horvátország szépségeit vidám, színes formában. Fogalmam sincs, hogy kell népszerűsíteni egy ilyen oldalt, de ha Neked tetszik, kedves látogató, kérlek mutasd meg a barátaidnak is.

És persze, minden tanácsot vagy kritikát szívesen fogadok, keress bátran.

Jelenlegi időjárás

Dubrovnik: Felhőtlen, 27 °C

Osijek (Eszék): Felhőtlen, 20 °C

Split: Felhőtlen, 27 °C

Zadar: Felhőtlen, 20 °C

Zagreb: Felhőtlen, 19 °C

Több időjárás és előrejelzés

Horvát Kuna árfolyam

Átváltandó összeg
*/?>